Belevingswinkels in binnensteden van grote winkelketens vraagt om slimme stadsdistributie

De Pilot met Gamma Compact wordt in Amsterdam gedaan.© MARK SASSEN FOTOGRAFIE

De Pilot met Gamma Compact wordt in Amsterdam gedaan.© MARK SASSEN FOTOGRAFIE

Winkelketens die tot voor kort aan de rand van steden waren gevestigd, openen nu winkels in of rond de binnenstad. IKEA opent zogeheten City Stores en Gamma is sinds kort een pilot in Amsterdam gestart onder de naam Gamma Compact. Welke gevolgen hebben deze zogeheten belevingswinkels voor de stadsdistributie?

We zijn het niet gewend: een Gamma-bouwmarkt op een plek zonder al te veel parkeerplaatsen en rond de binnenstad in plaats van aan de rand van de stad. Bovendien kun je er niet terecht voor complete keukens en badkamers of de tuininrichting. Maar wel voor minder grote producten, zoals verf, lampen en online bestelde producten. Aan de Willem Zwijgerlaan in Amsterdam opende Gamma onlangs deze eerste Gamma Compact. Rob Klifman, directeur Supply Chain Management en Centrale Inkoop bij moederbedrijf Intergamma, legt uit wat het doel is. “We willen dichter bij de consument zitten, waarbij we hebben gekozen voor minder vloeroppervlak en een kleiner assortiment. Bij Gamma Compact zijn geen vensterbanken te koop, maar wel bijvoorbeeld gereedschap en verf. Het vloeroppervlak is met duizend vierkante meter ook flink kleiner dan onze normale winkels.”

Kleinere vrachtwagens

Dat heeft logistieke gevolgen. “We hebben in de Gamma Compact minder opslagruimte, dus de voorraad is kleiner. In Amsterdam hebben we nog wel de mogelijkheid tot bevoorrading door grotere vrachtwagens, maar we hebben locaties op het oog die kunnen worden bevoorraad door kleine vrachtwagens met rolcontainers en pallets.”

De pilot in Amsterdam is slechts het begin, want als het aanslaat wil Gamma vol inzetten op deze formule, zegt Klifman. “Dan denken we aan enkele tientallen van dergelijke belevingswinkels. Daarvoor zijn we met franchisenemers uit verschillende steden in Nederland op zoek naar nog meer testlocaties om te kijken waar dit het beste aanslaat.”

Als er meer Gamma’s Compact komen, wordt de bevoorrading ervan ook een stuk eenvoudiger. “In dat geval kunnen de grotere Gamma’s aan de rand van steden dienen als hubs voor de Compact Gamma’s”, aldus Klifman, die daarmee een trend in stadsdistributie aanhaalt: distributiecentra aan de rand van de stad gebruiken om binnensteden te bevoorraden.

Hamburg

Gamma is niet het enige grote concern dat winkels van de rand naar de binnenstad wil trekken. Woongigant IKEA heeft in Duitsland een winkel geopend in het midden van Altona, een voorstad van Hamburg. Het doel is meer consumenten, die door de winkelstraat van Altona lopen, IKEA in te krijgen. Het gaat ook hier om een pilot, maar anders dan bij Gamma Compact is het assortiment net zo groot als in de grote IKEA’s aan de rand van grote steden, vertelt Suzanne Bouten van IKEA Nederland. “Daarvoor heeft IKEA in Altona een special logistiek concept bedacht. Omdat we geen wegen willen blokkeren of moeilijke verkeerssituaties veroorzaken, worden alle leveringen aan de winkel allereerst meegenomen naar een distributiecentrum net buiten Hamburg. De levering aan de winkel wordt gedaan op speciaal geplande tijden.”

Deze IKEA biedt, als enige in de wereld, klanten aan gebruik te maken van speciale bakfietsen. “De eerste drie uur zijn gratis, daarna per uur vijf euro. Daarmee geven we klanten van IKEA Hamburg-Altena die geen auto hebben of niet willen rijden door de smalle eenrichtingsstraten van de voorstad, de mogelijkheid om zelf hun grotere producten naar huis te rijden.” Ook biedt de woongigant verschillende vormen van bezorgservice aan.

In Nederland test IKEA nog niet het concept in binnensteden, maar wel is haar onlangs geopende vestiging in Zwolle kleiner en compacter dan de gangbare locaties, vertelt Bouten. “De klant komt op de eerste verdieping binnen in plaats van op de begane grond. Ook is de indeling compacter.” Of IKEA hiermee ook in Nederland op meer binnenstedelijke locaties gaat inzetten, is nog niet te zeggen. “We houden de pilot in Duitsland wel goed in de gaten”, aldus Bouten.

Tekst: Harmen Weijer