Hightech sorteren maakt razendsnelle verzending mogelijk

Het eerste volautomatisch magazijnsysteem is opgeleverd voor Wehkamp. © KLAAS EISSENS AV PRODUCTIES

Het eerste volautomatisch magazijnsysteem is opgeleverd voor Wehkamp. © KLAAS EISSENS AV PRODUCTIES

Hoe kun je als online retailer ‘same day delivery’ voor je klanten waarmaken: vandaag besteld, vandaag bezorgd? Dat vraagt om een zeer snelle orderverwerking.

Een van de grootste e-tailers van Nederland, wehkamp.nl, stelt dat te kunnen waarmaken in haar splinternieuwe distributiecentrum in Zwolle, het grootste in zijn soort ter wereld. Kloppend hart is een volautomatisch magazijnsysteem. “Wij kunnen nu een bestelling die een klant op onze website doet, binnen een half uur gereed hebben staan om te versturen. Daar deden we voorheen twee uur over”, vertelt Andries van Daalen, Programma Directeur bij Wehkamps moedermaatschappij RFS Holland Holding.

Wehkamp is al bijna zestig jaar met zijn Logistiek Service Centrum gevestigd in Dedemsvaart, vlak boven Zwolle. Hier worden bestellingen van kleine tot middelgrote producten, zoals kleding, elektrische apparaten en woonaccessoires, verwerkt en verzonden. Doordat online verkoop in Nederland de laatste jaren sterk is gestegen en nu op circa 17% zit, werkt Wehkamp in Dedemsvaart al vanuit acht verschillende locaties. “Dat was nog maar twee jaar geleden slechts één locatie, zo snel is dat gegroeid”, vertelt Andries van Daalen. “En omdat de verwachting is dat over tien à vijftien jaar in Nederland de helft van alle aankopen online wordt gedaan, zijn wij een paar jaar geleden concreet gaan nadenken over nieuwbouw.”

Belangrijk voor Wehkamp was het versnellen van de orderdoorlooptijd. Van Daalen: “Over acht locaties in Dedemsvaart kost ons dat nu nog twee uur, wat op zich niet slecht is, maar als er meer online wordt besteld moeten we dat ook aankunnen. Daarom hebben wij partijen gezocht, die een volautomatisch gestuurd magazijnsysteem konden aanbieden.”

Het gekozen systeem vormt – als kloppend hart van het distributiecentrum – de basis. “We hebben daarvoor het systeem van het Oostenrijkse KNAPP gekozen”, zegt Van Daalen. “Rondom hun zogeheten OSR-systeem van 150 meter lang is de rest van het pand gebouwd. We hebben dus niet eerst een pand ontworpen en gebouwd en dan het magazijnsysteem erbij gezocht en geplaatst, maar het systeem was leidend hoe we hebben gebouwd.”

450.000 bakken

Het systeem is een hermetisch afgesloten stelsel van gangen, dat meer wegheeft van een datacenter dan een magazijn. Het herbergt 450.000 bakken met Wehkamp-producten en bestaat uit 18 gangen met 26 lagen. Daar tussendoor glijden 468 shuttles, die productbakken volautomatisch ophalen met daarin de door orderpickers gevraagde producten. Deze bakken worden gestuurd naar een van de 24 pick-stations, verdeeld over twee verdiepingen.

“In het systeem worden alle kleine tot middelgrote producten die wij online verkopen opgeslagen. Bij binnenkomst van de leverancier worden die producten 3D gescand, zodat het systeem precies de afmetingen weet. Dat is weer van belang bij de orderverwerking voor verzending.”

“Als een online bestelling binnenkomt wordt het product of meerdere producten volautomatisch uit het systeem gehaald en naar een pick-upstation getransporteerd. Daar worden deze producten door een medewerker in een kartonnen doos gestopt voor verzending.” Ook voor retouren is een speciale afdeling gemaakt, vertelt Van Daalen. “Veel van onze producten zijn fashion en daarvan komt bij ons tussen de dertig en veertig procent retour. Bij binnenkomst wordt gecontroleerd of het product is beschadigd, en als dat niet het geval is, gaat het weer terug in het magazijnsysteem.”

Verdubbeling

Het nieuwe Logistiek Service Centrum draait nu nog proef, maar vanaf de zomer gaat het centrum meer en meer producten vanuit Zwolle leveren. “Vanaf het najaar gaan we hier voluit draaien. Dan kunnen we jaarlijks 30 miljoen orders verwerken. Ter vergelijking: Wehkamp verwerkt nu jaarlijks 18 miljoen bestellingen. En we hebben op dit nieuwe bedrijventerrein de mogelijkheid tot uitbreiding, waardoor we naar 75 miljoen orders per jaar kunnen groeien.”

Het pand is gebouwd door het Belgische WDP, dat meerdere logistieke centra heeft gebouwd. WDP verhuurt het aan Wehkamps moedermaatschappij RFS Holland Holding. “Wij hebben wel circa zeventig miljoen euro geïnvesteerd in het magazijnsysteem, zodat wij met KNAPP een directe relatie houden”, aldus Van Daalen.

Met dit splinternieuwe centrum is wehkamp.nl op de toekomst voorbereid. En dankzij maatregelen als zonnepanelen op het dak en een warmte-koudeopslag voor verwarming en koeling, is het pand ook nog eens duurzaam.

tekst:Harmen Weijer