Kuehne + Nagel al 125 jaar partner in de Logistiek

Gereon Niemeier, Managing Director: “We willen meer zijn dan alleen een  dienstverlener. Voor onze opdrachtgevers is Kuehne + Nagel een volwaardige partner.”

Gereon Niemeier, Managing Director: “We willen meer zijn dan alleen een
dienstverlener. Voor onze opdrachtgevers is Kuehne + Nagel een volwaardige partner.”

Een kijkje achter de schermen bij een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld

Kuehne + Nagel, een van ’s werelds meest toonaangevende logistieke dienstverleners, viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Wat in 1890 begon als een zeevrachtbedrijf in de haven van Bremen groeide uit tot een onderneming van wereldformaat. Ook in Nederland is Kuehne + Nagel al bijna 60 jaar actief. Wat is het geheim achter dit succesverhaal? Gereon Niemeier, Managing Director Kuehne + Nagel Nederland, licht een tipje van de sluier op.

“Betrokken medewerkers; daarmee staat of valt het succes van ons bedrijf”, zegt Niemeier. “Daarom willen wij de beste mensen aan ons binden en continu in hen investeren.” Niet voor niets ontving Kuehne + Nagel Nederland in 2015 voor het derde jaar op rij het certificaat ‘Top Employer’. Veel medewerkers, onder wie Niemeier zelf, werken al jaren bij het internationale transportbedrijf.

Trots en betrokken

Met ruim duizend locaties in meer dan honderd landen is Kuehne + Nagel een organisatie met veel mogelijkheden voor de in totaal 63.000 medewerkers. Of ze nu in Spanje, China of de Verenigde Staten aan de slag willen, bij de logistieke wereldspeler kan het allemaal. Bovendien biedt Kuehne + Nagel haar talenten volop ontwikkelingsmogelijkheden en uitstekende arbeidsomstandigheden. Niet gek dus dat de medewerkerstevredenheid zeer hoog is en dat zorgt voor een enorme betrokkenheid. Bij het werk, bij de resultaten en naar elkaar. Medewerkers zijn trots op Kuehne + Nagel.

Veel potentieel

In Nederland heeft Kuehne + Nagel zo’n 2.700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in het Lloydkwartier in Rotterdam heeft de organisatie in ons land 22 locaties en ruim 500.000 m2 aan opslagruimte. Niemeier: “We zijn in Nederland de laatste jaren flink gegroeid en we zien nog veel potentieel. Nederland is, met Europa als achterland en Schiphol en de Rotterdamse havens als handelsknooppunten, een perfecte transportlocatie. De klant- en partnerrelaties die we hier hebben opgebouwd willen we verdiepen en uitbreiden.”

Langetermijnrelaties

De meerwaarde van een logistieke dienstverlener? “Die komt pas echt tot uiting als je de klant goed kent”, legt Niemeier uit. “Alleen dan kun je bestaande processen verbeteren en tot slimmere oplossingen komen. Samen kun je de logistieke keten optimaliseren. Daarom investeren wij in duurzame relaties met onze klanten. We willen meer zijn dan alleen een dienstverlener. Voor onze opdrachtgevers is Kuehne + Nagel een volwaardige partner.”

Vertrouwen opbouwen

Een duurzame relatie zorgt er ook voor dat opdrachtgever en leverancier elkaar vertrouwen. Daarbij helpt het natuurlijk dat Kuehne + Nagel haar sporen als vooraanstaande speler in het logistieke veld heeft verdiend. Of het nu gaat om transport over zee, over land of in de lucht, of om opslag van goederen; Kuehne + Nagel is ervaren, deskundig en betrouwbaar. Wij streven er altijd naar om door de klanten te worden gezien als een verlengstuk van hun organisatie. Onze dienstverlening is erop gericht om onze klanten succesvoller te maken.

Internationaal netwerk

Kuehne + Nagel beschikt over een internationaal transportnetwerk. Bovendien is de organisatie fysiek aanwezig in alle landen waar het bedrijf actief is. In al die landen ontwikkelen medewerkers nieuwe oplossingen en vergaren zij kennis die ze vervolgens internationaal delen. Dat betekent voor klanten dat zij overal ter wereld kunnen vertrouwen op de kwaliteit, processen en standaard die ze van Kuehne + Nagel gewend zijn.

Blijven investeren

Financiële stabiliteit is een belangrijke randvoorwaarde om een innovatieve en betrouwbare partner te zijn. In Nederland heeft Kuehne + Nagel de afgelopen zestig jaar veel opgebouwd, wat resulteerde in een omzet van 750 miljoen euro in 2014. “Ook tijdens de economische crisis bleven we investeren. Zo openden we vorig jaar een nieuw, groot distributiecentrum in Tiel en een gloednieuw Warehouse en luchtvrachtkantoor op Schiphol. Beide sites zijn state-of-the-art, klaar voor de toekomst en volledig aangepast op de wensen van onze klanten. Tevens investeerden we in een Innovation and Development Center in Utrecht” aldus Niemeier.

‘Crisis als een kans zien’

Heeft Kuehne + Nagel dan helemaal niets van de crisis gemerkt? Klanten hadden toch minder goederen te vervoeren? Niemeier: “Uiteraard is dat voelbaar voor ons als transporteur. Maar we zijn in staat geweest om dit op te vangen met een groter klantportfolio. Bovendien heeft de klant in tijden van crisis nog meer behoefte aan kostenbesparingen en slimme oplossingen. En juist daar kan Kuehne+Nagel het verschil maken.”

KN FreightNet

Een goed voorbeeld van zo’n procesverbetering is KN FreightNet. Met deze digitale portal kunnen klanten van Kuehne + Nagel het transport van hun luchtvracht volledig online regelen. Van het aanvragen van een offerte tot het boeken en traceren van de zending. Met een account kunnen klanten bovendien eerder gekozen routes en vrachten opslaan en opnieuw inzetten. Kuehne + Nagel rolt KN FreightNet binnenkort uit in Nederland. En wellicht breidt het bedrijf deze service op termijn verder uit met online boekingsmogelijkheden voor transport over zee en over land.

Containertour 125 jaar

Kuehne + Nagel heeft met recht wat te vieren en staat daarom uitgebreid stil bij haar 125-jarig bestaan. In 2015 reizen twee speciale jubileumcontainers de wereld over. Hierin demonstreert Kuehne + Nagel hoe zij innovatie in logistiek ziet en toepast. Vanuit Bremen vertrekt een container oostwaarts en een ander westwaarts. “Ook Nederland wordt met een bezoek vereerd”, verklapt Niemeier alvast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de
dienstverlening van Kuehne + Nagel?
Bezoek www.kn-portal.com.
Of neem contact op via +31 (0)88 5544 444 of knnl.sales@kuehne-nagel.com.